Osteopati

Så er der sat punktum efter 4 års efteruddannelse i Osteopati.  Den afsluttende eksamen er veloverstået og diplomet er afhentet i England 2022. Jeg er i fuld gang med den nye tilgang, som er til gavn for mange patienter, hvor fysioterapien alene ikke har den ønskede effekt.

Det er nu muligt at booke tider hos mig, hvor jeg vil benytte de nye osteopatiske færdigheder sammen med den diagnostisering og behandlingserfaring jeg allerede har samlet sammen som fysioterapeut gennem de sidste 28 år.

Hvad er Osteopati – også kaldet Manuel medicin? Den amerikanske læge Andrew Tayler Still udviklede i 1837 faget osteopati. Han blev spurgt om, hvad osteopati er, hvortil han svarede ” for det første anatomi, for det andet anatomi og for det tredje anatomi ” Det beskriver rigtig godt, at faget er baseret på traditionelle medicinske fag lige som lægevidenskaben, fysioterapien samt kiropraktikken. Teorien bag osteopatien er, at ved at behandle kroppen mekanisk og korrigere forskellige ubalancer, vil kroppens selvhelende mekanismer træde i kraft. Da alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion, vil en osteopatisk behandling være en gennemgang af det hele menneske.

Via en grundig samtale og undersøgelse af hele kroppen, finder osteopater frem til den mest sandsynlige årsag til smerten eller dysfunktionen. Målet med behandlingerne er at reducere restriktioner og dysfunktioner i hele kroppen. Via manuelle teknikker behandler osteopater med deres hænder led, muskler, knogler, nervesystem samt bindevæv omkring indre organer for at normalisere blod og lymfegennemstrømningen i kroppen. Dette for at optimere de forskellige organfunktioner og derved opnå en følelse af øget velvære. Den manuelle behandling kan ikke stå alene, så der må forventes, at der kommer råd og vejledning til at forbygge evt. tilbagefald og for at opnå varig bedring. 

Behandlingen er ikke en del af overenskomsten med den offentlige sygesikring, så derfor er det ikke muligt at få tilskud. Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud som til alle andre fysioterapeutiske behandlinger. Nogle Sundhedsforsikringer giver tilskud til osteopatiske behandlinger.

Priser: 1. konsultation: 750 kr. / Opfølgende behandling: 550 kr. / Kort opfølgende behandling: 350 kr. 

Mette A. Gläser