Osteopati

Hvad er Osteopati?

En Osteopat er en autoriseret sundhedsperson der er specialiseret i udredning og behandling af muskuloskeletale problematikker. Den osteopatiske tilgang er personcentreret og tager udgangspunkt i det hele menneske og ikke kun det problematiske område.

Osteopatien er en anerkendt manuel profession, hvor strategier som smertehåndtering, livstilsvejledning, planlægning af aktivitetstiltag og træning m.m. indgår.

 Osteopati – også kaldet manuel medicin, blev udviklet af Den amerikanske læge Andrew Tayler Still helt tilbage i 1837. Han blev spurgt om, hvad osteopati er, hvortil han svarede ”for det første anatomi, for det andet anatomi og for det tredje anatomi”. Det beskriver rigtig godt, at faget er baseret på traditionelle medicinske fag lige som lægevidenskaben, fysioterapien samt kiropraktikken. Teorien bag osteopatien er, at ved at behandle kroppen mekanisk og korrigere forskellige ubalancer, vil kroppens selvhelende mekanismer træde i kraft. Da alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion, vil en osteopatisk behandling være en gennemgang af det hele menneske.

Hvordan behandler Osteopater?

Via en grundig samtale og undersøgelse af hele kroppen, finder osteopater frem til den mest sandsynlige årsag til smerten eller dysfunktionen. Målet med behandlingerne er at reducere restriktioner og ubalancer i hele kroppen. Via manuelle teknikker behandler osteopater med deres hænder led, muskler, knogler, nervesystem samt bindevæv omkring indre organer for at normalisere blod og lymfegennemstrømningen i kroppen. Dette for at optimere de forskellige funktioner i kroppen, her under organfunktioner og derved opnå en følelse af øget velvære og frihed i kroppen. Den manuelle behandling kan ikke stå alene, så der må forventes, at der kommer råd og vejledning til at forbygge evt. tilbagefald og for at opnå varig bedring. 

Hvem kan behandles af Osteopater?

Osteopater behandler babyer, børn teenager, voksne og ældre.

En typisk klient kunne være præget af smerter og/eller funktionsnedsættelser, der hæmmer eller besværliggør hverdagen og fysisk aktivitet.

  • Babyen mistrives måske pga. mavekneb, refluks og måske muskulære ubalance der kan være opstået under fødslen.
  • Børn kan mistrives eller opleve smerter pga. restriktioner i kroppen, som ikke bare går væk af sig selv- ofte er der flere faktorer så som adfærdsmæssige/psykiske og sociale aspekter der kan være medspiller.
  • Voksne og ældre kommer f.eks. med smerteproblematikker fra ryggen, bækkenet, nakke, hovedet eller ekstremiteter. Der kan ofte være følge problematikker som fordøjelsesproblemer, vandladningsproblem mm. samt ophobning af væske i kroppen
  • Kvinder i alle aldre komme med smerter og eller ubehag i underlivet, både før den fødedygtige alder, under og efter menopausen.

 

Er der tilskud til Osteopatisk behandling?

Behandlingen er ikke en del af overenskomsten med den offentlige sygesikring, så derfor er det ikke muligt at få tilskud. Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til osteopatiske behandlinger. De fleste Sundhedsforsikringer giver tilskud til osteopatiske behandlinger.

 

Priser: 1. konsultation: 750 kr. / Opfølgende behandling: 550 kr. / Kort opfølgende behandling: 350 kr. 

 Aut. osteopat og fysioterapeut, Mette A. Gläser

Henvisning: http://www.danskeosteopater.dk