Ryghold

Ryghold I (Begynder) og Ryghold II (Øvede)

Målgruppen er patienter med generelle rygproblemer. På holdene arbejdes med forskellige og individuelt tilpassede øvelser. Træningen har varighed af 55 minutter per gang og foregår i gymnastiksalen hos FysioDanmark Tønder. Vi anbefaler at deltage to gange om ugen for at få kontinuitet i træningen og dermed få større effekt. Der vil blive foretaget en vurdering efter 10 gange træning for at se om du er klar til at afsluttes eller om der skal mere træning til. Måske er du klar til at kunne træne på egen hånd i et andet regi.

Ryghold I (Begynder): Henvender sig til dem, der har haft et akut lændehold/akut rygsmerte med eller uden udstråling til benene eller til dem, der har haft problemer med lænden over en længere periode og derfor har brug for optræning. Når skaden er ved at være stabil er der behov for at genopbygge den dybe muskulatur, der stabiliserer ryggen under bevægelser. Der bliver lagt vægt på at ”fange” den dybe muskulatur, der sammen med bækkenbunden danner det såkaldte ”muskelkorset”, hvilket har en grundlæggende betydning for en stærk og funktionsdygtig ryg.

Træningsmetode: Stille og rolige øvelser på en måtte på gulvet. Træningen kræver koncentration og tålmodighed, idet der arbejdes med kropsbevidsthedstræning og vejrtrækning på samme tid. Metoden lægger sig tæt op af den moderne “PILATES-træning”, men metoden er tilegnet personer med skader.

Ryghold II (Øvede): Træningsmetoden er grundlæggende den samme som Ryghold I, men øvelserne er mere krævende og mange af øvelserne foregår på benene med eller uden redskaber – så som elastikker, terapibolde (dem man kan sidde på) samt små pilatesbolde. For at deltage på Ryghold II er det en forudsætning at man behersker brugen af de dybe rygstabiliserende muskler eller måske tidligere har deltaget på Ryghold I.

Træningstider (Ryghold):
Der er flere træningstider ugentlig. Træningstiderne kan variere og udbydes ud fra tilgang af patienter.