Gravide træning og Efterfødselshold

Gravide træning:

Forbered din krop på fødslen, ved at sætte fokus på vejrtrækningen, din bækkenbund og afspænd dine spændte muskler. I gravide træningen arbejder vi nænsomt med hele kroppen. Vi arbejder med kerne muskulaturen og styrker bækkenbunden. Derudover arbejder vi med hensigtsmæssige bevægemønstre og afspænder spændte muskler, så kroppen har de bedste arbejdsbetingelser. Du kan deltage i alle perioder af din graviditet. Vi har små hold med plads til individuelle vejledninger og justeringer.

Fødselsforberedelseshold vil løbende blive startet op. Fysioterapeut, Louise Thomsen Terp, har tilrettelagt træningsforløbene. Ved interesse for deltagelse samt for oplysninger – herunder priser og træningstider – kan henvendelse ske til FysioDanmark Tønder på tlf. 7472 4954.

tykke

  • Kvinder, som er fysisk aktive under graviditeten, oplever graviditet og fødsel som mere enkel end kvinder, der ikke har dyrket fysisk aktivitet i løbet af graviditeten.
  • Fysisk aktive gravide har færre komplikationer under fødslen, end mindre aktive kvinder.
  • Fysisk aktive kvinder har nemmere ved at føde og har oftere en korterevarende fødsel.

(www.sundhedsstyrelsen.dk)
 

Efterfødselshold

På efterfødselsholdet kan du med din baby ved din side sætte fokus på at styrke kroppen igen efter graviditet og fødsel. Vi arbejder med det stabiliserende system og bygger kroppen op igen. Udover stabiliserende træningen indgår der også styrke-, balance- og afspændingsøvelser. Træningen tager udgangspunkt i det du har behov for at arbejde med – det finder vi frem til i vores samtale og undersøgelse inden vi starter op. Vi har små hold med plads til individuelle hensyn og justeringer og grundig vejledning, hvorved et højt kvalitetsniveau sikres. .

På holdet træner du i trygge omgivelser sammen med andre mødre – evt. din mødregruppe.  Tæppe el. dyne bedes medbragt således babyen får et godt og kendt liggeunderlag. Holdet henvender sig til mødre og deres babyer fra ca. 8 uger efter fødslen.

Fysioterapeut, Louise Thomsen Terp, forestår og har udarbejdet rammerne for træningsforløbet. Et forløb indeholder 10 x træning + individuel konsultation/inkl. undersøgelse. .

Ring til klinikken for at høre om træningstider, pris og mulighederne for evt. tilskud fra Sygesikringen Danmark samt for øvrige spørgsmål. Tilmelding kan ske telefonisk til tlf. 7472 4954 el. via mail@klinikforfys.dk

Træningsforløb på Efterfødselsholdet bekendtgøres endvidere også løbende på vores facebook-side. Fortæl – “tag”/”del” – gerne vores omtale af holdet med andre mødre og veninder, der kunne have glæde af forløbet. (Puslebord forefindes).